Het ontwikkelen van de juiste linkbuilding strategie doe je zo

Het ontwikkelen van een linkbuilding strategie is veel lastiger dan de meeste mensen denken. Linkbuilding is namelijk echt een vak waar je veel voor geleerd moet hebben. Het zomaar plaatsen van links werkt averechts, zonder strategie zal je juist niet goed vindbaar worden op het internet. Vindbaar worden op het internet, daar draait het allemaal om wanneer je aan de slag gaat met linkbuilding. Omdat het iets is waar je absoluut verstand van moet hebben kiezen veel bedrijven voor linkbuilding uitbesteden. Zij kiezen dan voor een bedrijf dat dit voor hen doet en dit zal er weer voor zorgen dat er goede resultaten behaalt zullen worden, tenminste wanneer je voor een expert kiest. Kortom, uitbesteden is een aanrader als je zelf geen goede strategie kunt ontwikkelen. Weet jij helemaal niet wat linkbuilding is en wil jij hier graag extra uitleg over? Lees dan verder, onderstaand gaan we jou namelijk precies vertellen wat het is, dan heb je al meteen een goed beeld. Mocht je dit willen doen, dan kun je in ieder geval al de basis. Dit is handig voor als jij helemaal geen budget hebt om een expert in te schakelen.

Wat is linkbuilding?

Eigenlijk kan je het in de naam al wel een beetje zien. Linkbuilding is met behulp van relevante links op het internet een natuurlijk linkprofiel opbouwen. De vraag is echter: waarom doet men dit? Mensen die aan de slag gaan met linkbuilding doen dit om op de eerste pagina van Google te komen en natuurlijk het liefste in de top 5. Mensen gaan over het algemeen in zee met bedrijven die in de top 5 staan van Google. Want zeg nou eerlijk: kijk jij wel eens verder dan de eerste 5 aanbieders die je in de zoekmachines van Google te zien krijgt? Het antwoord is waarschijnlijk nee aangezien de meeste mensen dit niet doen. Juist daarom zijn deze posities zo belangrijk. Door relevante links naar je websites toe te laten gaan zorg je er eigenlijk voor dat Google denkt dat er iedere keer op jouw bedrijf gestemd wordt. Iedere link zal gezien worden als een stem voor jouw website. Echter moet je niet in een keer heel veel links naar je websites toe laten gaan. Je zult dit echt met een strategie moeten doen. Een strategie waarbij je voor bepaalde links kiest en er iedere maand een bepaald aantal naar jouw website toe laat gaan.

Hulp bij linkbuilding

Linkbuilding uitbesteden is erg populair omdat bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn een goede strategie voor jou neer kunnen zetten. Zij weten precies op welke websites zij links moeten plaatsen. Tevens hebben zij ook een netwerk van websites tot hun beschikking waarop ze kunnen plaatsen. In veel gevallen schrijven zij dan artikelen voor je met een link naar jouw website. Hier kunnen zij jou uiteraard meer over vertellen! 

 

Plaats een reactie