Wat zijn de mogelijkheden met een tyleenslang?

Waar je een tyleenslang nou eigenlijk voor gebruikt? Nou bijvoorbeeld voor het beregenen van je tuin. In de warme zomerdagen kan je tuin wel wat extra’s gebruiken en zo hoef jij niet met zware gieters te slepen, ideaal! Slangen voor drinkwater aanleggen behoort ook tot de mogelijkheden.Dit is heel handig want zo hoef je op een warme dag niet steeds naar de keuken.Deze waterslangen zijn door de fabrikant voorzien van een blauwe streep zodat je ze niet verwart met een gasslang, deze hebben namelijk een gele streep. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes, die verschilt per situatie en hoe flexibel ze zijn verschilt ook per soort. Mocht je een aantal bochten in je tuin willen leggen dan is het goed om hierop te letten.

Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je een drinkwaterleiding gaat aanleggen?

Mocht je een drinkwaterleiding gaan aanleggen vergeet dan zeker niet om er koppelingen bij te bestellen. Deze koppelingen zijn enkel geschikt voor water, niet voor gas! Je kunt de tyleenslang hier heel eenvoudig indrukken en dan blijft hij ook stevig zitten. Je kunt met behulp van deze accessories zelf de richting van de waterleiding bepalen. De koppelstukken zijn vanzelfsprekend gekeurd en dragen dan ook het KIWA keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de koppelstukken gebruikt mogen worden voor drinkwater. Is dat even fijn om te weten!

Glijmiddel helpt je met de slangen

Glijmiddel kan je helpen bij het monteren van de slangen. En dit product is in het bezit van het KIWA keurmerk. Zo weet je zeker dat het veilig is om bij drinkwater te gebruiken. Het is geschikt voor alle diameters, dus dat hoef je niet eerst te checken en zuurvrij. De materialen waarvoor het meestal gebruiken worden zijn: pvc, pe, pp, gvk, beton en gietijzer met een coating.

Wat is een afbramer?

Wanneer je een tyleenslang hebt van 32mm dik of meer dan is het advies om de slang te bewerken met een afbramer. Bij het afbramen maak je een klein sneetje in de slang, dit zorgt ervoor dat koppelingen en andere aansluitingen beter en op een makkelijke manier bevestigd kunnen worden. Schilfertjes aan de slang is verleden tijd.Hij kan met de hand bediend worden of met een boormachine. De tweede optie scheelt je aanzienlijk in tijd.

Goed gedaan!

Wanneer je zelf een waterleiding hebt aangelegd ben je vast heel trots. Vergeet hem alleen niet te testen op lekkage. Het zou toch zonde zijn als al het water voor je ogen wegloopt.