Het klinkt zo grappig: de Rainbird

Op zoek naar een sproeier voor in de tuin, border of (klein) grasveld die gewaardeerd wordt door zowel professionals als particulieren? Ontdek dan de Rainbird! Dit product staat algemeen bekend om zijn hoge kwaliteit en hij gaat lang mee, waardoor veelvuldig vervangen gelukkig tot het verleden behoort. Ook gaat hij zuinig om met water en dat is natuurlijk altijd goed. Je tuin of border wordt perfect onderhouden, ook in droge dagen. Zo kun je langer van je planten en bloemen genieten. Je hebt er tenslotte zoveel tijd ingestoken door ze te planten en te laten opbloeien.

Hij geeft de juiste hoeveelheid water in alle situaties

Het fijne van deze sproeier is dat hij in veel verschillende hoogtes verkrijgbaar is. Je kunt het sproeimondje afstellen om zo het bereik te bepalen. Zo kan hij in alle denkbare situaties de juiste hoeveelheid water geven. Ook het besproeien van een grasveld behoort tot de mogelijkheden. Je ziet het vast niet zitten om daar met een gieter te gaan rondlopen. Bij het besproeien van de tuin of een andere locatie bespaar je ook nog eens tot 30% water! Hij is gemaakt van plastic dat tegen de straling van de zon kan en heeft stalen onderdelen die aanslag bestendig zijn.

Je hebt er geen last van wanneer hij uit staat en ook niet wanneer hij aan is

Nog een voordeel van deze sproeier is dat hij pas omhoog komt wanneer hij wordt ingeschakeld. Je hebt er de rest van de tijd dus geen “last”van. Hij kan goed tegen druk en extreme omgevingen zonder dat er water gaat lekken.

Sproeimondjes dien je na te bestellen

Hij is beschikbaar in vier verschillende hoogtes. En wordt geleverd zonder sproeimondjes, het is dus van belang dat je die nabesteld. Het vervangen van een sproeimondje is erg eenvoudig, je hebt er enkel een tang voor nodig. Vergeet ook niet het filter te vervangen, anders kan de Rainbird zijn werk niet goed meer doen.

Zelf de sproeiafstand afstellen?

De sproeiafstand kun je zelf afstellen door de middelste schroef met een platte schroevendraaier te draaien. Wanneer je naar rechts draait kun je de sproeiafstand tot wel 25% vergroten.

Hoogteverschillen en hoe onderhoudt je de sproeier?

De sproeier is zowel met als zonder drukbegrenzer te verkrijgen, dit is vooral belangrijk wanneer je met hoogteverschillen werkt. Maak er een gewoonte van om hem af en toe door te spoelen. hiervoor wordt een speciale spoelstekker bijgeleverd. Zo heb je er het langst plezier van en kan hij jaren mee gaan.

 

Plaats een reactie