Een goede stap in de richting van bewuster leven

Lossen zonnepanelen uit Friesland al je problemen in een keer op? Wij betwijfelen het maar het is wel een hele goede stap in de richting van bewuster leven. Op deze manier kan het zonlicht voor energie zorgen, dat is mooi meegenomen!

Nog meer doen voor de planeet?

Zonnepanelen, daar wordt in Nederland vaak wat lacherig over gedaan maar het heeft wel degelijk nut om er een paar aan te schaffen. Je krijgt voor de energie die je niet gebruikt namelijk een vergoeding van je energieleverancier. En je doet tegelijkertijd iets goeds voor het milieu. Mocht je het een dure aanschaf vinden, dan zou je ook met de buurt af kunnen spreken om het gezamenlijk aan te schaffen. Zo heeft iedereen er profijt van en kunnen jullie de kosten delen.Wil je nog meer doen voor onze planeet? Hieronder staan een aantal voorbeelden waar je inspiratie uit kunt halen:

Wanneer de zon schijnt, droog je was dan buiten

Probeer je kleding op een lagere temperatuur te wassen. Nieuwere apparaten gaan vaak efficiënter om met wasmiddel zodat je daar minder van nodig hebt tijdens het wassen. En als het mooi weer is hang je kleding dan lekker buiten te drogen.

Verminder het gebruik van wasverzachter

Gebruik weinig tot geen producten met toegevoegd parfum, deze chemische stoffen zijn slecht voor de kwaliteit van de lucht. Dit is vaak irriterend voor je huid. Denk bijvoorbeeld aan wasverzachter.

Een wasmachine past ook in dit plaatje

Het kan veel water schelen wanneer je een (milieuvriendelijke) wasmachine gebruikt. Je hoeft dan niet meer de vaat voor te spoelen.

Gebruik (steeds vaker) de benenwagen

Ga wat vaker te voet of met de fiets. Het is echt niet nodig om voor de afstand van twee straten de auto te pakken.

Kies de veranderingen die bij jouw situatie passen

En zo zijn er heel veel tips te bedenken die makkelijk toepasbaar zijn. Je hoeft niet meteen je hele leven om te gooien, kleine aanpassingen maken al een heel groot verschil. En je zult zien, na een tijdje hoef je er niet eens meer bij na te denken en zijn de nieuwe gewoontes een tweede natuur geworden. Begin vandaag met een kleine aanpassing en moet je eens kijken waar je over een maand bent. Spoor ook zeker je gezin of buurtgenoten aan om vaker bewuste keuzes te maken. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter het uiteindelijke effect!

Plaats een reactie