Een dagje uit in Almere. Omdat het kan!

Ontdek een nieuwe favoriete plek in Nederland of leer je eigen omgeving beter kennen. Kies voor een gezellig dagje stad en ontdek wat er allemaal te doen is!

Het gras is altijd groener aan de andere kant van de heuvel, niet waar? In dit geval betekent het dat je telkens weer een andere omgeving opzoekt om je thuis te voelen, hoe tijdelijk ook. Want hoe mooi het bij jou in de buurt ook is, jouw woonplaats wordt al snel heel gewoon zodra die gaat wennen. Dus kijk je verder dan je neus lang is en zoek je naar andere plekken om jezelf te vermaken!

Gelukkig zijn die er in Nederland bij de vleet. Wat dacht je van de piepjonge stad Almere? Oké, de plaats wordt al bewoond sinds 1976, maar komt in verhouding nog maar net kijken. Dat wil echter niet zeggen dat er niks te beleven valt. Het onderstaande overzicht bewijst dat nog maar eens!

Shoppen

Wie denkt aan het woord ‘stad’, zal waarschijnlijk een directe associatie hebben met tenminste één van de drie W’s: wonen, werken en/of winkelen. Het woord ‘studeren’ begint helaas met de verkeerde letter, maar in plaats daarvan kun je je natuurlijk beroepen op ‘wijs worden’.

Hoe dan ook, zoals je aan bovenstaande kop al hebt kunnen zien, hebben we het daar nu niet over. We doelen namelijk op de W van winkelen! En aan gezellige shops is er in Almere zeker geen gebrek. Ben je op zoek naar boeken, platen, kleding, beauty, huishoudelijke artikelen of cadeautjes? Dan ga je naar Almere! Ook voor meer specifieke hobby’s kun je hier je hart ophalen.

City Walk

Hebben we al gezegd dat Almere een redelijk nieuwe stad is? Dat betekent dus dat je er behoorlijk moderne architectuur tegenkomt! En ook al is de geschiedenis van de stad best nog wel kort, die wordt natuurlijk met iedere lopende seconde verlengd. Over lopen gesproken. Ben je dat al eens gaan doen, door Almere? Eventueel onder begeleiding van een deskundige gids? Dat kan namelijk tijdens een City Walk! Hierdoor leer je de bijzonderste plekjes van de stad kennen en ben je bovendien wel twee uur zoet. Maar aangezien deze tochten worden georganiseerd in Almere Centrum, de Filmwijk, de Regenboogbuurt, Almere Haven én Almere Poort, heb je na één City Walk nog lang niet alles gehad. Volgende keer weer?

Culinaire hoogstandjes

Hoe actief je dag ook is gepland, na een tijdje bestaat er behoefte aan een welverdiende rust. En om op te laden in een gezellig restaurant in Almere! Wat de pot schaft, bepaal je daarmee zelf. Op culinair gebied is deze stad namelijk van alle markten thuis. Maak vooraf een reservering of trek je stoute schoenen aan en loop een tentje binnen dat de grootste aantrekkingskracht op jouw smaakpapillen uitoefent.

Alvast een heel smakelijk aan het einde van je dagje stad toegewenst!

 

 

Plaats een reactie