Oefenen,oefenen,oefenen

Als je je theorie examen motor wilt halen dan is het belangrijk om vaak en met aandacht te oefenen. Het aanbod van vragen veranderd met enige regelmaat dus het is belangrijk om daarop voorbereid te zijn.

Wat betekent het nou eigenlijk om een motor te hebben?

Laten we wat dieper ingaan op wat het betekent om een eigen motor te hebben. Ten eerste is het verstandig om je bewust te worden van de kosten. Deze zullen onderdeel worden van je vaste lasten dus het kan geen kwaad om een budgetoverzicht op te stellen voordat je tot de aankoop overgaat. En vergeet de kosten voor je examens ook niet mee te rekenen.

Lekker rijden zonder boete aan je broek

Motorrijden geeft een gevoel van vrijheid en bij drukte op de weg ben je zelfs sneller dan met de auto. Wel is het van belang dat je kennis hebt van de huidige verkeersregels en deze ook daadwerkelijk opvolgt, anders riskeer je boete wegens onveilig rijgedrag. Dat geld wil je vast liever aan leukere dingen uitgeven.

Beter voor het milieu dan vroeger

Een voordeel van de motoren die tegenwoordig geproduceerd worden is dat ze milieuvriendelijker zijn dan hun voorgangers. Ze hebben namelijk minder brandstof nodig en scheiden een stuk minder schadelijke stoffen uit. Volledig elektrische exemplaren zijn op het moment van schrijven nog niet op de markt maar er wordt door verschillende merken hard aan gewerkt om hier verandering in te brengen.

Ons kent ons

Het is ook erg leuk om mensen te leren kennen die zelf ook motorrijden. Zo kun je ervaringen uitwisselen en op de lange termijn misschien zelfs samen op rijvakantie gaan. De band tussen mensen die dezelfde interesses hebben is vaak heel sterk. Zij weten over het algemeen de beste reparateurs en zijn bekend in het wereldje.

Geen motor is hetzelfde

Ook erg fijn is dat je je motor helemaal naar eigen inzicht kunt aanpassen, zodat iedereen weet dat ie van jou is. je kunt je bescherming er ook op aanpassen. Dit hoeft heus niet ontzettend in de papieren te lopen al is het wel belangrijk dat je niet bespaart op de veiligheidsuitrusting. Dit kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Een helm is in Nederland verplicht en moet aan bepaalde eisen voldoen. Wederom als je je hier niet aanhoudt riskeer je een boete en je wilt toch het liefst veilig de weg op, zowel voor je zelf als je medeweggebruikers?

Geef een reactie