Ga je lepeltje-lepeltje liggen?

Een twijfelaar is geschikt voor een persoon die toe is aan een nieuw bed en graag iets meer ruimte wil maar niet een hele grote kamer tot zijn of haar beschikking heeft. Een bekende zou eventueel naast je kunnen slapen al wordt het dan wel lepeltje -lepeltje liggen.Wanneer je matras nog goed is kan het lonnen om een twijfelaar bed frame aan te schaffen. Dan hoef je niet meteen je bed helemaal te vervangen.

Vergeet niet je kamer goed op te meten!

Twijfelaars bestaan er in allerlei soorten en maten dus je vindt er altijd wel eentje die bij jouw situatie past. Goed meten is hierbij erg belangrijk, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij de levering.

Welke verschillende vullingen zijn er om uit te kiezen?

En dan blijven er natuurlijk wel een paar vragen over zoals: voor welk matras ga je? Wat is je budget? Hard of zacht en met welke vulling? Een aantal soorten vullingen worden hieronder beschreven en kunnen bestaan uit:

  • Pocketvering, dit bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit metalen springveren die verpakt zitten in een zakje van textiel. De ventilatie van deze vulling is geweldig omdat een pocketmatras veel open ruimtes heeft kan vocht op een makkelijke manier afgevoerd worden en verdampen. Ideaal dus voor mensen die het snel warm hebben.
  • Koudschuim is ook bekend al HR schuim en wordt verreweg het meest gebruik in matrasvulling. De naam is een verwijzing naar de manier waarop het geproduceerd wordt.
  • Traagschuim reageert op lichaamswarmte en je voelt er geen drukpunten in. Het wordt ook vaak gebruikt als comfortlaag bovenop een bestaand matras, relatief prijzig en kan heel hard worden in een koude omgeving.
  • PU schuim heeft een lagere dichtheid en veerkracht dan koudschuim. Het staat bekend om zijn open celstructuur, wordt ook voor kussens gebruikt en heeft geen traagschuim effect. Bovendien is dit product goedkoper dan sommige andere vullingen.

Plan een middagje proefliggen om het zeker te weten

Matrasvullingen zijn vaak een combinatie van verschillende soorten vulling en ze kunnen elkaar logischerwijs beïnvloeden. Ga rustig een middagje proefliggen en kies vanuit je eigen ervaring het matras dat bij je en je nieuwe bed past.

Het allerbelangrijkste

Het belangrijkste is dat je het bed kiest wat bij jouw situatie en vermogen past, zodat je lekker slaapt. Een goede nachtrust is erg belangrijk als je een productieve dag wilt hebben.

Geef een reactie