Denk ook eens aan tweedehands bureaustoelen

Wanneer de stoelen op kantoor aan vervanging toe zijn en je wilt iets goeds doen voor het milieu, kies dan voor tweedehands bureaustoelen. Klanten zullen dit gebaar zeker waarderen, de kwaliteit van de stoelen is er zeker niet minder om en je voorkomt energieverbruik en kosten die nodig zijn om nieuwe bureaustoelen te produceren. Ook scheelt het in de kosten omdat ze niet meer splinternieuw zijn.

Vraag altijd na of de stoelen gecontroleerd zijn, zo weet je zeker dat jij en je collega’s ze veilig kunnen gebruiken en er nog vele uren werk op kunnen verrichten. Kijk ook eens wat breder en richt de werkplekken op kantoor waar mogelijk in met tweedehands kantoormeubelen. Ze doen zoals eerder genoemd zeker niet onder voor nieuwere collecties en je hebt er nog jaren profijt van.

Laat je informeren door mensen die je goed kent

Vraag als je twijfelt ook zeker eens na bij andere mensen waar zij hun tweedehands meubelen vandaan hebben. Reviews op het internet zeggen vaak niet zo veel en soms worden mensen zelfs betaald om een positieve review achter te laten. Dit geeft een vertekend beeld. Informeer dus bij mensen die je goed kent en die jouw vakgebied kennen voor welke stoelen zij zouden gaan.

Punten om over na te denken

Wat zijn belangrijke punten om in je achterhoofd te houden als je op zoek gaat naar bureaustoelen? Nou bijvoorbeeld:

  • Welk merk heeft jouw interesse en past bij het bedrijf waar je werkt?
  • Het kan goed van pas komen als de stoelen in hoogte verstelbaar zijn. Bij sommige heb je de optie om ook de rug en armleuningen aan te passen, al gaat dit je wel wat meer kosten.
  • Wil je er wel of geen wieltjes onder of neem je van allebei de soorten een aantal?

Laat de bureaustoel aansluiten aan je lichaam

Voor welke bureaustoel je ook gaat, het is belangrijk dat deze aansluit bij je lichaam. Zet hem op de juiste hoogte achter je bureau om te voorkomen dat je een aantal uur achter elkaar aan het reiken bent. Tweedehands stoelen moeten een keurmerk van controle dragen voordat ze verkocht mogen worden, hieraan kun je zien dat je echt gaat voor hoge kwaliteit.

Dankzij deze stoelen kun jij je werk plezierig en comfortabel uitvoeren. Let er goed op dat je tijdens je werk de juiste zithouding aanneemt, om rugklachten en concentratieproblemen te voorkomen.

 

Plaats een reactie