Scooterslot kopen

Wanneer je verstandig met je scooter omgaat, ligt in de lijn der verwachting dat je dan ook tijdig een scooterslot koopt. Zo kun je je scooter op een simpele manier beveiligen en maak je het dieven niet te makkelijk. Nu alleen niet vergeten om hem ook te gebruiken.

Milieuvriendelijke scooters

Het fijne van de tijd van nu is dat veel scooter fabrikanten het belangrijk vinden dat hun scooters milieuvriendelijk zijn. Er zijn tegenwoordig ook elektrische scooter verkrijgbaar. We gaan wat dieper in op waar je op moet letten bij het aanschaffen van een scooter omdat deze niet het eeuwige leven heeft en je als volgende scooter misschien een ander type wilt.

Waar wil je bij een volgende aanschaf aan denken?

Een Chinese scooter kun je gebruiken als je voornamelijk plezier ritjes maakt en deze altijd droog staat. Dit is ook een goede keuze wanneer je budget niet zo groot is.

Wanneer je de scooter regelmatig wilt gebruiken bijvoorbeeld om naar school of werk te gaan dan wordt geadviseerd om een bekender merk te zoeken die bij je past, zo zorg je dat het brandstofverbruik laag is. Elektrisch is in dit geval niet zo’n handige keuze omdat de accu snel leeg is en opladen vrij lang kan duren.

Weet je nog niet hoe vaak je de scooter gaat gebruiken? Reken er maar op dat dat waarschijnlijk vaker is dan je nu denkt. Het rijden zelf is namelijk erg leuk en je bespaart tijd en geld.

Er zijn verschillende scootersloten op de markt en het is belangrijk om je scooter met meerdere sloten te beveiligen. Hieronder gaan we hier verder op in:

Schijfremslot

Dit slot is erg handig als er geen manier is om je scooter ergens aan vast te maken. Je plaatst deze in de gaten van je schijfremmen en zorgt er op deze manier voor dat het wiel niet meer kan ronddraaien. Dit slot maakt het dieven extra lastig omdat ze hem niet kunnen verwijderen zonder de scooter te beschadigen.

Kettingslot

Een kettingslot bevestig je aan een paal, boom of fietsenrek. Het voordeel is dat een scooter dan minder makkelijk mee te nemen is.

Is je slot ART 4 gekeurd?

Dit is belangrijk om te weten voordat je er een aanschaft! Het keurmerk staat namelijk garant voor de kwaliteit van het slot. Wanneer je slot gekeurd is en je gebruikt hem op de juiste manier dan heb je er alles aangedaan om diefstal te voorkomen.

Geef een reactie