Wat is jouw avondroutine?

Ik ga slapen, ik ben moe. Helemaal klaar om lekker in je Swissflex te kruipen? Wat wel grappig is om bij stil te staan is dat iedereen zo zijn eigen avondroutine heeft. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld heel fijn om s avonds te sporten terwijl anderen hier liever hun dag mee starten.

Maak het prettig voor jezelf

Steek je kaarsen aan s avonds? En gebruik je nachtcrème? Steeds meer mannen weten hun weg naar de drogist en de schoonheidsspecialist ook te vinden en willen graag goed voor hun huid zorgen. Het is algemeen bekend dat er nachts een heleboel met je huid gebeurd en jij kunt dit ondersteunen met de nachtcrème die bij jouw huid past. En dit hoeft echt niet meteen de duurste te zijn. Kies het product dat voor jou en je portemonnee werkt.

Helemaal ontspannen

Een goede nachtrust is al het halve werk en het is belangrijk om te ontdekken hoe jij het makkelijkste tot rust komt. Doe je dit door een fijn, ontspannend boek te lezen of luister je liever rustige muziek? Maak van het aanbrengen van nachtcreme, als je dit gebruikt, echt even een momentje. Reinig je gezicht en kom tot rust.

Geen schermen in de slaapkamer

Ook kan het helpen om schermen te weren uit je slaapkamer omdat je hersenen anders het signaal doorkrijgen dat het nog dag is omdat er licht aanwezig is. En je wilt je juist klaarmaken om naar bed te gaan. Kijk dus s avonds laat ook geen spannende films anders is de kans groot dat je onrustig slaapt en dat is juist niet wat je wilt.

Even reflecteren en opschrijven

Sta even stil bij hoe je de afgelopen dag hebt ervaren. Dingen opschrijven kan je hierbij helpen, ZO wordt het makkelijker om lastige situaties los te laten want je hebt er nu toch geen invloed op. Ook onthoud je beter waar je de volgende dag mee aan de slag wilt.

Tot rust met een plan van aanpak

Zorg ervoor dat je een idee hebt hoe de volgende dag eruit gaat zien. Dan kun je het loslaten en kom je minder snel voor onverwachte momenten te staan. Je hebt een plan van aanpak en zult zien dat je beter slaapt.

Pak een momentje voor jezelf

In de tijd voordat je naar bed gaat kan het slim zijn om even de rust op te zoeken. Haal een paar keer diep adem en besef dat de dag is geweest, je hebt er nu geen invloed meer op. Morgen is er nog niet en het is nu tijd om te ontspannen. Hoe lager je stressniveau des te makkelijker kom jij in slaap.

Werk aan je natuurlijke slaap-waak ritme

Probeer niet te laat naar bed te gaan. Zorg ervoor dat je een ritme opbouwt zodat je lichaam s avonds weet waar het aan toe is en een functioneel slaap-waak ritme heeft. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk door veel rust in te bouwen zodat je zonder veel moeite in een diepe slaap valt. Op deze manier ben je de volgende ochtend uitgerust en kun je de dag weer aan!

Geef een reactie