Ethereum Classic is de originele Ethereum

Ethereum Classic is de originele Ethereum

Ethereum is een van de meest voorkomende cryptocurrencies op de markt. Deze digitale valuta heeft ook nog een oudere versie: de Ethereum Classic. Dit is namelijk een afsplitsing van Ethereum vanwege een meningsverschil om de verandering in het protocol.

Ethereum Classic is daarom een van de currencies die te verkrijgen is bij Bitvavo. Voordat je deze valuta aanschaft, is het goed om te kijken waarom je hier wel of niet voor moet kiezen.

Ethereum ging verder onder de naam Ethereum Classic

Ethereum Classic is ontstaan nadat er een grote hack bij het originele Ethereum plaatsvond. Hier werd ruim 50 miljoen dollar buitgemaakt. Er ontstond een meningsverschil over de oplossing, waarbij een deel vond dat de code aangepast moest worden.

Een ander deel vond dat er niets mis was met de code, maar dat het probleem bij een andere oorzaak lag. De code werd aangepast en ging verder onder de naam Ethereum. Het origineel verkreeg de naam Ethereum Classic.

Een goedkope instap die jou geld kan opleveren

Een van de redenen waarom jij Ethereum Classic in jouw Bitvavo wallet zou kunnen hebben is om kosten te besparen. De basis is namelijk bij beide currencies hetzelfde, maar bij Ethereum Classic hoef je niet te betalen om jouw programma draaiende te houden.

Als je op dit moment instapt in Classic, zul je veel minder betalen dan als je Ether aanschaft. Daarnaast kan het zijn dat veel mensen terug stappen naar de Classic variant, waardoor dit een positief effect op de waarde kan hebben.

Geen toegang tot de updates van Ethereum

Een ander voordeel van Ethereum Classic zijn het behoudt van de originele blockchain, waardoor de integriteit van transacties wordt behouden en de kans klein is dat hier in de toekomst verandering in komt. Het is echter wel een nadeel dat het netwerk van Classic geen toegang heeft tot alle updates van Ethereum en er zijn minder actieve gebruikers.

Mochten de mensen overstappen, gaat jouw winst wel ineens keihard omhoog.