Vier bekende wallets voor je crypto’s

Vier bekende wallets voor je crypto’s

Heb je crypto’s aangeschaft via Bitvavo en ben je op zoek naar een goede wallet om deze in op te slaan? Dan heb je misschien wel gezien dat er een groot aanbod is. Het kan lastig zijn om te besluiten welke wallet je het beste kunt kiezen, dus daarom hebben we hier vier veelgebruikte wallets op een rijtje gezet.

Blockchain.com

Blockchain.com is de meest gebruikte software wallet van dit moment. Er worden verscheidene grote crypto’s geaccepteerd, zoals Bitcoin, Etherium en Stellar. Je kunt er al je transacties mee beheren, maar je kunt er ook goede statistische informatie mee opvragen. Daarnaast kun je gemakkelijk crypto’s ruilen en wisselen via de exchange van Blockchain.com zelf.

Copay

Copay is de meest gebruikte mobiele wallet. Het is erg gemakkelijk om te gebruiken en redelijk goed beveiligd. Je ziet in één oogopslag welke recente transacties hebben plaatsgevonden en wat je huidige saldo is. Daarnaast kun je met één druk op de knop crypto’s sturen en ontvangen, ook via QR codes.

Electrum

Wil je toch wat meer veiligheid, dan is Electrum een goede desktop wallet om voor te kiezen. Deze is gratis te downloaden en neemt niet al te veel plek in beslag op je harddisk. Daarnaast worden al je private keys op je computer opgeslagen, zodat je ook offline met je wallet kunt werken. De interface is bijzonder gebruikersvriendelijk.

Ledger

Heb je besloten dat een hardware wallet voor jou de beste keuze is, dan is Ledger een goed merk. Met deze usb sticks ben jij de enige die de wallet in kan en die er transacties mee kan uitvoeren. Bewaar de wallet op een veilige plaats en je crypto’s zijn ook veilig. Je kunt ook via een scherm op de usb stick zien wat je saldo is en omdat ze zelf veiligheidscodes genereren zijn ze nagenoeg onmogelijk om te hacken. Hardware wallets zijn echter niet gratis.