Wat zijn de beste dartborden?

dartpijlen

Wat zijn de beste dartborden?

Als je een fanatieke darter bent, is het lonend om te investeren. Te investeren in de juiste materialen, waaronder de dartpijlen en een dartbord. Het zou helemaal prachtig zijn als je thuis een eigen dart-ruimte kan creëren. Een ruimte waarin je volledig op kan gaan in het gooien van de pijlen. Op den duur komt dit je kwaliteiten absoluut ten goede. Bovendien geeft het een hoop plezier.

Maar, als je op zoek naar een nieuw dartbord bent; wat zijn nou de beste dartborden? Feit is dat we hier geen eenduidig antwoord op kunnen geven. Elke speler heeft namelijk bepaalde voorkeuren met betrekking op een dartbord.

Als we naar een dartbord kijken, zien we veelal dezelfde kleuren terug komen. Tussen dartbord A en dartbord B kan echter een groot verschil qua felheid zitten. Sommige spelers hebben het liefst een dartbord met felle kleuren, terwijl andere spelers de kleuren liever meer neutraal zien. Dit is één van de voorbeelden waaruit blijkt dat een dartbord persoonsgebonden is.

Mocht je een goed dartbord willen kopen, dien je sowieso op de spiders te letten. Dit is de benaming voor de bedrading, de randen dus, op het dartbord. Goedkopere dartborden hebben hier vaak logge en brede randen. De duurdere dartborden hebben echter zeer verfijnde en dunne randjes op het bord. Het voordeel hiervan is dat de vakjes groter zijn en daardoor is de kans op een bouncer lager. Met een duurder dartbord zullen je scores dus hoogstwaarschijnlijk hoger komen te liggen.

Met dit artikel willen we je duidelijk maken dat er geen perfect dartbord bestaat. Heb je interesse om een nieuw dartbord te kopen? Vergelijk dan de verschillende dartborden, bijvoorbeeld op www.mcdartshop.nl, met elkaar. Let op het materiaalgebruik, de kleuren en de bedrading. Is dat allemaal naar wens? Dan heb je een geschikt dartbord gevonden!